Onderhoud van Gamestoelen

WAT MOET IK DOEN?

Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk genieten van zijn favoriete Dxracer stoel. Het zou mooi zijn als je stoel jarenlang als nieuw blijft. Geef je stoel om de 2 à 3 maanden een goede schoonmaakbeurt en laat hem weer stralen. Benieuwd hoe je dit doet en waar je op moet letten? Lees dan hier de stap-voor-stap handleiding:


STAP 1 Stofzuigen

Gebruik een stofzuiger om stof en deeltjes zoals kruimels te verwijderen. Ga met de stofzuiger over de rugleuning, de armleuningen en de zitting. Schakel vervolgens over op een ander hulpstuk om bij de moeilijk bereikbare plekken te komen, zoals de ruimte tussen de zitting en de rugleuning.

STAP 2 Schoonmaken met water

Je kunt vlekken op verschillende manieren aanpakken. Veeg de vlek eerst met een vochtig doekje schoon. Hoe sneller je de vlek aanpakt, hoe groter de kans dat hij volledig wordt verwijderd. Bevochtig het doekje en dep het op de vlek. Zodra de meeste vloeistof is geabsorbeerd, wrijf je zachtjes over de vlek tot hij is verdwenen. Gelukkig zijn de meeste Dxracer stoelen voorzien van een duurzame PU-kunstleren bekleding, die de kans op blijvende vlekken verkleint als ze snel worden behandeld.


STAP 3 Schoonmaken Met Een Reinigingsmiddel

Er zijn verschillende reinigingsmiddelen in vloeibare- en poedervorm op de markt.

Volg deze stappen voor reinigingsmiddelen op chemische basis:


Breng wat schoonmaakmiddel aan op een droog doekje en gebruik het om de vlek(ken) te verwijderen.

Maak een schoon doekje vochtig en verwijder de resten oplosmiddel. Wees hierbij voorzichtig om te voorkomen dat er nieuwe vlekken op de stoel komen. Als je een reinigingsmiddel op waterbasis gebruikt, ga dan als volgt te werk:

Meng een mild schoonmaakmiddel met wat water

Gebruik het sopje om een schoon doekje te bevochtigen

Dep voorzichtig op de vlek om deze te verwijderen. Probeer zo min mogelijk te wrijven om beschadiging te voorkomen.

Extra stap: je kunt een beschermende vloeistof op het oppervlak van de stoel aanbrengen om het extra te beschermen.

STAP 4. Schoonmaken Van De Wielen

Heb je gemerkt dat je wielen niet meer zo soepel rollen als voorheen? Dan is het misschien tijd om ze schoon te maken.

Draai de stoel om en verwijder de wielen van het onderstel. Gebruik een scherp voorwerp, zoals een botermesje, om het vuil dat in en tussen de wielen zit te verwijderen. Door het mesje in de opening tussen het wiel en het onderstel te schuiven, kun je al het opgehoopte vuil eruit schrapen.

Maak vervolgens een doekje vochtig en ga ermee over en tussen de wielen. Dit helpt om al het resterende vuil te verwijderen. Vergeet niet om de wielen daarna met een droge doek af te vegen om te voorkomen dat er vocht achterblijft.

Bevestig ten slotte de wielen weer aan de stoel en je bent klaar!